LA CIÈNCIA EN EL CENTRE DE LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES  >>  

El 22 d’abril l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) a través del Grupo de Política Científica i Comunicació (POLCICOMM), va organitzar un debat electoral amb la vista posada en les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig.

El plantejament va ser conèixer el recolzament de les forces polítiques a tres propostes imprescindibles per a disposar de polítiques científiques creïbles i eficaces, i respostes clares i concises a cinc preguntes sobre qüestions rellevants per al desenvolupament de a ciència i la comunicació científica.

De la crònica del debat celebrat i, més encara, del video complet de l’acte es poden extreure conclusions bastant ajustades sobre el nivell de prioritat que les forces polítiques atorguen a la ciència, més que no pas quins programes de desplegament de polítiques científiques es plantegen en cas de governar: en el primer cas, nivells de prioritat alarmantment baixos i en el segon cas idees molt generals, si no inexistents sobre polítiques científiques a aplicar.

El programa de la trobada es va desenvolupar amb una placidesa gairebé total per part dels polítics assistents, actitud que augurava que per al proper govern la ciència se situarà en territoris força allunyats del centre de l’acció política.

Seguirem, doncs, presumiblement una legislatura més amb un dèficit clamorós pel que fa al flux de coneixement (especialment de coneixement científic, però no només) que ens seguirà privant d’un element essencial per arribar a ser un país normal.


Entrades populars d'aquest blog